Αιδοιοπλαστική

ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
Η αισθητική αποκατάσταση των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας αποτελεί ένα καίριο βήμα για τη διόρθωση ανατομικών προβλημάτων στην περιοχή, αλλά και για την τόνωση της ψυχολογίας της γυναίκας.

INFO

Διάρκεια επέμβασης: 2-3 ώρες
Αναισθησία Υπό τοπική αναισθησία/μέθη
Τύπος επέμβασης Επέμβαση ημέρας

Τι είναι

Με την αιδοιοπλαστική διορθώνονται τα ασύμμετρα ή υπερτροφικά χείλη του αιδοίου. Επιτυγχάνεται η βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας των εξωτερικών οργάνων της γυναίκας, όπως του μεγέθους, του σχήματος, της έλλειψης ή και της διαμόρφωσης των μικρών και μεγάλων χειλέων του αιδοίου.

Σε ποιους απευθύνεται

Κατάλληλες υποψήφιες είναι οι γυναίκες που λόγω ανατομίας του αιδοίου αντιμετωπίζουν αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα, όπως μακριά και χαλαρά χείλη, ερεθισμό, κνησμό και πόνο στη γεννητική περιοχή αλλά και ψυχολογικές επιπτώσεις όπως χαμηλή σεξουαλική αυτοεκτίμηση.

Πόσο αποτελεσματική είναι

Για την αποκατάσταση των ιστών απαιτούνται τουλάχιστον 1-2 μέρες, ενώ το πλήρες αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από 2-3 εβδομάδες. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα συνιστάται αποχή από το σεξ. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται μελλοντικά από τοκετό.

Η τεχνική

Η επέμβαση χαρακτηρίζεται από την αφαίρεση της έσω και έξω περίσσειας δέρματος των χειλέων του αιδοίου. Η πλαστική επέμβαση για τη διόρθωση των χειλέων του αιδοίου μπορεί να συνδυαστεί και με τη μεταφορά και χρήση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος. Ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει μαζί σας τις τεχνικές που εφαρμόζονται ώστε να επιλεγεί η κατάλληλη ή ο συνδυασμός τους.

Ασφάλεια και επιπλοκές

Η επέμβαση θεωρείται ασφαλής στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού. Θα ενημερωθείτε ωστόσο για όλους τους κινδύνους και τις πιθανές επιπλοκές από τον γιατρό σας προτού δώσετε τη συγκατάθεσή σας.