Μεσοθεραπεία

ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια από τις πλέον αποτελεσματικές και ασφαλείς ενέσιμες θεραπείες που έχει να επιδείξει η Αισθητική Ιατρική. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική ανάπλασης και ανανέωσης των κυττάρων.

INFO

Διάρκεια επέμβασης: 20’-30’ αναλόγως την περιοχή εφαρμογής
Αναισθησία Προηγείται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας
Τύπος επέμβασης Πραγματοποιείται στο ιατρείο

Τι είναι

  • Η μεσοθεραπεία μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και την καταπολέμηση των ρυτίδων, εμποδίζοντας τη φθίνουσα πορεία της γήρανσης του δέρματος. Η μεσοθεραπεία, όπως μαρτυρά το όνομά της, στοχεύει στο μεσόδερμα δηλαδή στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο.
  • Το ενέσιμο διάλυμα της μεσοθεραπείας περιέχει διάφορες ουσίες όπως βιταμίνες, αμινοξέα και άλλες φαρμακευτικές ουσίες που δρουν στον μεταβολισμό των κυττάρων και ενεργοποιούν την ανανέωσή τους.
  • Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με διαφορετικά και καινοτόμα σκευάσματα όπως η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP (Platelet Rich Plasma), μια διαδικασία που στηρίζεται στην ενεργοποίηση των αυξητικών παραγόντων που βρίσκονται στα αιμοπετάλια του ασθενούς επιτυγχάνοντας τη φυσική αναγέννηση του δέρματος.
  • Μια ακόμη αντιγηραντική θεραπεία είναι η αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων (stem cells) με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Για τον σκοπό αυτό η καλύτερη πηγή συλλογής βλαστοκυττάρων είναι ο λιπώδης ιστός. Τα χορηγούμενα βλαστοκύτταρα του λιπώδους ιστού αλληλεπιδρούν με τα κύτταρα του δέρματος και επιταχύνουν τις διαδικασίες αναδόμησης του δέρματος.
  • Τη λίστα των καινοτόμων θεραπειών συμπληρώνουν οι θεραπείες αναγέννησης ή αλλιώς rejuvenation therapies που συνδυάζουν θεραπείες καθαρισμού, βαθιάς ενυδάτωσης και λάμψης με στόχο την αναδόμηση του δέρματος και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αφαίρεση νεκρών κυττάρων με peelings, αφαίρεση σμήγματος και εφαρμογές ενυδατικής μάσκας με υαλουρονικό οξύ που στοχεύουν στην ενίσχυση της υγρασίας, τη βελτίωση των λεπτών γραμμών και των δυσχρωμιών του δέρματος.

Σε ποιους απευθύνεται

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν μια αναίμακτη μη χειρουργική λύση για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα.

Εφαρμόζεται με ασφάλεια σε:

  • πρόσωπο
  • μάτια
  • λαιμό
  • ντεκολτέ
  • διάφορες περιοχές του σώματος.

Η μεσοθεραπεία σώματος θεωρείται αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της επιδερμικής χαλάρωσης, τη μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Πόσο αποτελεσματική είναι

Είναι άμεσα αποτελεσματική και μετά την εφαρμογή της μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας, εφόσον τηρείτε τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού και περιορίσετε την έκθεση στον ήλιο.

Η μεσοθεραπεία ολοκληρώνεται έπειτα από έναν αριθμό συνεδριών, αναλόγως του προβλήματος και την περιοχή εφαρμογής. Ακολουθούν συνεδρίες συντήρησης σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

Ασφάλεια και επιπλοκές

Η θεραπεία είναι ασφαλής και πρέπει να διενεργείται από έμπειρο επαγγελματία υγείας.

Μπορεί να παρουσιαστούν πόνος, οίδημα, ερυθρότητα και εκχυμώσεις στα σημεία νυγμών, τα οποία σταδιακά υποχωρούν.

Απαιτείται η λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού του ασθενούς πριν την εφαρμογή της θεραπείας.