Αυξητική μαστού

ΣΤΗΘΟΣ
Η αυξητική στήθους είναι μια από τις κορυφαίες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμιως. Η επέμβαση έχει άμεσα αποτελέσματα τόσο στην εμφάνιση όσο και στον ψυχισμό της γυναίκας και ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή της.

INFO

Διάρκεια επέμβασης: 1-1 ½ ώρα
Αναισθησία Υπό γενική αναισθησία
Τύπος επέμβασης Παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ
Συνδυασμοί Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την ανόρθωση μαστού

Τι είναι

Η αυξητική μαστού αντιμετωπίζει και διορθώνει το σχήμα και το μέγεθος των μαστών.
Περιλαμβάνει τη χρήση εμφυτευμάτων για να αυξηθεί το μέγεθος του στήθους. Αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να αποκαταστήσει τον όγκο του στήθους, να επιτύχει ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα μαστού ή να βελτιώσει τυχόν φυσική ασυμμετρία του μαστού.

 

Σε ποιους απευθύνεται

  • Κατάλληλες υποψήφιες για αυξητική μαστού είναι συνειδητοποιημένες γυναίκες που θεωρούν ότι το στήθος τους είναι μικρό αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα τους και αισθάνονται άβολα όταν φορούν ρούχα με ανοιχτό ντεκολτέ.
  • Επίσης η επέμβαση συνιστάται όταν υπάρχει ανομοιογένεια ανάμεσα στους δυο μαστούς (αμφοτερόπλευρη υποπλασία).
  • Η επέμβαση επιλέγεται και από γυναίκες που παρατηρούν ότι το στήθος τους έχει χάσει τον όγκο και το σχήμα του, μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη.

 

Πόσο αποτελεσματική είναι

  • Το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους είναι άμεσα ορατό και προσφέρει υψηλό ποσοστό ικανοποίησης στη γυναίκα.
  • Πιο πλήρης εικόνα υπάρχει 1-3 μήνες μετά, οπότε και υποχωρεί το οίδημα. Ωστόσο οι τομές μπορεί να χρειαστούν αρκετούς μήνες για να εξασθενήσουν.
  • Για να διασφαλιστεί το ομαλό αποτέλεσμα, πρέπει να τηρείτε το πρόγραμμα επισκέψεων που σας έχει θέσει ο πλαστικός χειρουργός, καθώς και τις οδηγίες του.

Η τεχνική

Στην αυξητική στήθους τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης με διάφορες τεχνικές. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξηγήσει ποιοι τύποι ενθεμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν (λείας ή τραχείας επιφάνειας, ανάλογα με την υφή της εξωτερικής επιφάνειάς τους καθώς και στρογγυλά ή ανατομικά).

Επίσης θα συζητήσει μαζί σας τον τύπο προσπέλασης για την είσοδο και την τοποθέτηση του ενθέματος – από τομή που γίνεται στη μασχάλη, τομή που γίνεται γύρω από τη θηλαία άλω ή τομή στο δέρμα της πτυχής του μαστού.

Η τεχνική, καθώς και το είδος του ενθέματος εξατομικεύονται σε κάθε ασθενή.

Ασφάλεια και επιπλοκές

Στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού η επέμβαση θεωρείται ασφαλής με δεδομένο ότι έχει πραγματοποιηθεί λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος και έχουν ακολουθηθεί κατά γράμμα οι οδηγίες του ιατρού.

Οι συνήθεις επιπλοκές είναι η δημιουργία αιματώματος που θα απαιτήσει παροχέτευση και η φλεγμονή. Με την εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής την επιλογή του κατάλληλου μεγέθους ενθέματος, και την προληπτική λήψη αντιβίωσης οι επιπλοκές περιορίζονται.

Η σοβαρότερη επιπλοκή της αυξητικής μαστού είναι η δημιουργία κάψας όπου ο οργανισμός «αναγνωρίζει» το ένθεμα ως ξένο σώμα και προσπαθεί να το αποβάλλει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας εσωτερικής ουλής η οποία παραμορφώνει το στήθος και προκαλεί έντονο πόνο. Η αφαίρεση της κάψας και η αλλαγή των ενθεμάτων είναι η θεραπεία εκλογής.