Μειωτική μαστού

ΣΤΗΘΟΣ
Η επέμβαση που δίνει οριστική λύση στο πολύ μεγάλο στήθος και χαρίζει στήθος στητό, φυσικό και αρμονικό με το σώμα, με ελάχιστο πόνο και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.

INFO

Διάρκεια επέμβασης: 3 ώρες
Αναισθησία Υπό γενική αναισθησία
Τύπος επέμβασης Παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ

Τι είναι

  • Η μειωτική μαστού είναι η πλαστική επέμβαση που γίνεται με σκοπό τη μείωση του μεγέθους του στήθους (υπερπλαστικοί μαστοί) και την ανόρθωσή του. Με την επέμβαση μειώνεται ο όγκος και το βάρος του στήθους.
  • Η διόρθωση του σχήματος, του μεγέθους και της πτώσης των υπερπλαστικών μαστών δεν αποτελεί μόνο μια αισθητική επέμβαση, αλλά και μια επέμβαση αποκατάστασης.

Σε ποιους απευθύνεται

Μπορεί το πλούσιο στήθος να αποτελεί όνειρο κάθε γυναίκας, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, το μεγάλο μέγεθος του στήθους δημιουργεί τόσο αισθητικά προβλήματα («πεσμένο» στήθος), όσο και λειτουργικά, όπως πόνο στην πλάτη, τη μέση και τους ώμους, δυσκολία στον ύπνο, καθώς και συχνές μυκητιάσεις και φλεγμονές στην υπομάστιο πτυχή.

Ακόμη κατάλληλες υποψήφιες είναι οι γυναίκες:

  • Με δυσανάλογα μεγάλο στήθος μετά από εγκυμοσύνες
  • Με στήθος τέτοιου μεγέθους που περιορίζει τις αθλητικές τους δραστηριότητες
  • Με ασυμμετρία μαστών

 

Πόσο αποτελεσματική είναι

Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά το χειρουργείο, αλλά απαιτούνται 2-3 εβδομάδες για την επούλωση των ιστών, ενώ η πλήρης εικόνα του στήθους είναι εμφανής μετά από 2-3 μήνες.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι πολυετής και εξαρτάται από την ελαστικότητα του δέρματος, τις αυξομειώσεις βάρους και τις ενδεχόμενες εγκυμοσύνες.

Η τεχνική

Ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει μαζί σας τις τεχνικές που εφαρμόζονται για τη μείωση του στήθους- με τις οποίες αφαιρείται η περίσσεια του ιστού του μαστού και του δέρματος – με στόχο την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου, αλλά και του ενδεδειγμένου βαθμού μείωσης των μαστών.

Ασφάλεια και επιπλοκές

Η επέμβαση είναι ασφαλής και η πιθανότητα επιπλοκών μικρή όταν η επέμβαση εκτελείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό και έχει ληφθεί ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό προεγχειρητικά, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας μαστογραφίας.

Συνήθεις επιπλοκές που αντιμετωπίζονται με αντιβίωση, είναι ο ερεθισμός του δέρματος γύρω από τη θηλή και η υπαισθησία της θηλής, που σταδιακά υποχωρεί. Σπανιότερα μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα και φλεγμονή που αντιμετωπίζονται με παροχέτευση και αντιβιοτική αγωγή, καθώς και οι υπερτροφικές ουλές.