Γυναικομαστία

ΣΤΗΘΟΣ
Πρόκειται για ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα των ανδρών, το οποίο τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο συχνό προκαλώντας δυσφορία σε άνδρες κάθε ηλικίας.

INFO

Διάρκεια επέμβασης: 1- 2 ώρα
Αναισθησία Υπό τοπική αναισθησία
Τύπος επέμβασης Nοσηλεία μιας ημέρας

Τι είναι

Η επέμβαση της γυναικομαστίας είναι η χειρουργική διόρθωση υπερβολικά αναπτυγμένων ή διευρυμένων μαστών στους άνδρες. Η γυναικομαστία παρουσιάζεται με αυξημένο όγκο μαστού, λόγω αυξημένης ποσότητας λίπους ή μαζικού αδένα ή και των δύο. Ως εκ τούτου, το ανδρικό στήθος εμφανίζει γυναικεία όψη. Με την επέμβαση διορθώνεται:

  • το σχήμα,
  • το μέγεθος και
  • η πτώση του μαστού. 

Σε ποιους απευθύνεται

Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι ενήλικοι άνδρες, στους οποίους έχει σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη του μαστού, εκτός εάν το αισθητικό πρόβλημα είναι πολύ έντονο και δυσχεραίνει την καθημερινότητα του εφήβου. Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι για την επέμβαση να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.

 

Πόσο αποτελεσματική είναι

  • Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, αλλά απαιτούνται 2-3 εβδομάδες για την επούλωση των ιστών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό σε 3-4 μήνες.
  • Οι γραμμές τομής θα εξασθενήσουν με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι περισσότερες θα μείνουν κρυμμένες μέσα σε φυσικά περιγράμματα του στήθους.
  • Η διατήρηση του βάρους θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Η τεχνική

Ο πλαστικός χειρουργός, μέσω μιας μικρής τομής εισέρχεται από τη θηλή, αφαιρείται ο περίσσιος ιστός και γίνεται αποκατάσταση, χωρίς ορατό σημάδι. Σε περιπτώσεις που η γυναικομαστία οφείλεται σε υπερβολική συσσώρευση λιπώδους ιστού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνικές λιποαναρρόφησης είτε μόνες τους ή σε συνδυασμό με τις τεχνικές εντομής.

Ασφάλεια και επιπλοκές

Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι πλέον επέμβαση ρουτίνας και θεωρείται ασφαλής. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας ενημερώσει για τους πιθανούς κινδύνους που έχει η επέμβαση όπως κάθε χειρουργική επέμβαση πριν δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Εάν πραγματοποιηθεί μόνο τεχνική λιπαναρρόφησης, οι επιπλοκές ελαχιστοποιούνται.