Ανόρθωση μαστού

ΣΤΗΘΟΣ
Η πλαστική επέμβαση ανόρθωσης στήθους διορθώνει το χαλαρό και «πεσμένο» στήθος, χωρίς ωστόσο να παρεμβαίνει στο μέγεθός του.                                           

INFO

Διάρκεια επέμβασης: 2 ώρες
Αναισθησία Υπό γενική αναισθησία
Τύπος επέμβασης Παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ ή επέμβαση ημέρας
Συνδυασμοί Μπορεί να συνδυαστεί με αυξητική μαστών

Τι είναι

Η ανόρθωση στήθους ή μαστοπηξία είναι η χειρουργική επέμβαση που έχει στόχο την ανόρθωση του στήθους παράλληλα με τη διόρθωση του σχήματός του και την αποκατάσταση του όγκου του.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης το «κρεμάμενο» στήθος αναμορφώνεται ώστε η θηλή (το σύμπλεγμα θηλής-άλω) να βρεθεί σε πιο υψηλή θέση, ενώ αφαιρείται η περίσσεια δέρματος.

Εάν χρειαστεί, μειώνεται και το μέγεθος της θηλής σε περίπτωση που έχει χαλαρώσει, ώστε να είναι ανάλογη με το νέο μέγεθος του στήθους.                                                                                   

Σε ποιους απευθύνεται

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να αναζωογονήσει την εικόνα των μαστών μιας γυναίκας σε περίπτωση που έχουν προκύψει αλλαγές και απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος από:

  • Εγκυμοσύνη και θηλασμό
  • Διακυμάνσεις του βάρους
  • Γήρανση και βαρύτητα
  • Κληρονομικότητα

Αν και η επέμβαση δεν αλλάζει σημαντικά το μέγεθος των μαστών, κάνει τα στήθη να φαίνονται πληρέστερα και πιο νεανικά. 

Πόσο αποτελεσματική είναι

  • Τα αποτελέσματα της εγχείρησης ανόρθωσης μαστού είναι άμεσα ορατά, αλλά απαιτούνται 2-3 εβδομάδες για την αποκατάσταση και επούλωση των ιστών.
  • Τα τελικά αποτελέσματα είναι ορατά 3-4 μήνες μετά την επέμβαση.         
  • Τα αποτελέσματα είναι μακράς διαρκείας. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, τα στήθη θα επηρεάζονται από τη γήρανση και τη βαρύτητα. Για να διατηρήσετε τη νέα σας εμφάνιση πρέπει να προσέχετε το βάρος σας και να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η τεχνική

Εφαρμόζονται διαφορετικές τεχνικές ανόρθωσης του στήθους ανάλογα με τον βαθμό πτώσης, το μέγεθος του μαστού και την ανάγκη επανασχηματισμού ολόκληρου του μαστού. Επίσης η επέμβαση ανόρθωσης των μαστών μπορεί να συνδυαστεί με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.    

Ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει μαζί σας τις τεχνικές που ταιριάζουν στη δική σας περίπτωση ώστε να επιλεγεί η κατάλληλη.   

Ασφάλεια και επιπλοκές

Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση έτσι και η ανόρθωση μαστού ενέχει κινδύνους και επιπλοκές για τους οποίους θα σας ενημερώσει αναλυτικά ο πλαστικός χειρουργός πριν δώσετε την συγκατάθεσή σας.

Στις συνηθέστερες επιπλοκές είναι η εμφάνιση αιματώματος και φλεγμονής, καταστάσεις εύκολα αντιμετωπίσιμες.

Συνολικά η επέμβαση ενέχει τους κινδύνους της αναισθησίας, της κακής επούλωσης τομών, των αλλαγών στην αίσθηση των θηλών και της συσσώρευσης υγρών.